Aankoopkeuring youngtimers en klassiekers

Steeds meer mensen kiezen voor een klassieke auto of een youngtimer. Als hobby, of om voordelig zakelijk te rijden als youngtimerlease. Net als bij moderne occasions is het aanbod divers: van hele nette, originele of professioneel gerestaureerde klassiekers en youngtimers tot exemplaren die er mooi uitzien, maar onderhuids niet veel goeds meer in huis hebben. Een aankoopkeuring op locatie van de youngtimer of klassieker die u op het oog heeft kan u daarom veel ellende besparen.

Youngtimers zijn auto's van circa 15 tot 35 jaar oud. Voor veel mensen zijn dit de auto's uit hun kindertijd die nu ineens verrassend bereikbaar blijken. Youngtimers in goede staat zijn prima inzetbaar als dagelijks vervoer en relatief eenvoudig te onderhouden. Onderdelen zijn in de regel nog goed verkrijgbaar en de charme van een niet alledaagse auto is natuurlijk fantastisch! Voor mensen die een youngtimer zakelijk rijden geldt bovendien een zeer gunstige fiscale behandeling: de bijtelling bedraagt 35 procent over de waarde in het economisch verkeer (dagwaarde), en die is natuurlijk vele malen lager dan de nieuwwaarde! Netto betekent dat slechts een paar tientjes bijtelling per maand, terwijl alle autokosten zakelijk aftrekbaar zijn.

Bij de aankoopkeuring van een youngtimer of klassieker let ik op andere zaken dan bij een moderne auto. Denk hierbij aan roestvorming op chassis en carrosserie, de originaliteit van de aandrijflijn en de kwaliteit van eventueel eerder uitgevoerde restauraties. Indien gewenst maak ik van alle details scherpe foto's die ik u digitaal aanlever.