Aankoopkeuring op locatie

De kern van mijn aankoopadvies is de technische keuring van de gebruikte auto, caravan of camper (de aankoopkeuring) die ik op locatie bij de verkopende partij uitvoer. Ik bereid mij altijd voor op de te inspecteren auto, camper of caravan en aan de hand van mijn eigen ervaring en diverse bronnen breng ik de zwakke punten van het model in beeld. Tijdens de aankoopkeuring op locatie maak ik aantekeningen en u ontvangt altijd, of het voertuig nu koopt of niet, na afloop een inspectierapport.  


De aankoopkeuring is natuurlijk onderdeel van het pakket waarbij ik voor u zoek naar een geschikte occasion en uiteindelijk onderhandel, maar als u zelf al een auto of camper op het oog heeft kunt u ook voor een losse aankoopinspectie kiezen.

Tijdens en/of na de inspectie bespreek ik altijd mijn bevindingen met u en, als u dat wilt, met de verkoper. Mocht u met mijn hulp een deal willen maken, dan neem ik de aandachtspunten die uit de keuring naar voren komen mee in de onderhandeling. In overleg met de verkoper betekent het dat hij eventuele gebreken repareert of extra korting geeft. Natuurlijk kan de aankoopkeuring ook betekenen dat ik adviseer het voertuig helemaal niet te kopen. In dat geval heb ik u voor een nare miskoop behoed.

Losse aankoopkeuring op locatie
Heeft u zelf al een geschikte occasion gevonden en wilt u maximale zekerheid over de mogelijke aankoop ervan? Dan kunt u mij ook alleen de aankoopkeuring op locatie laten doen. Het grote voordeel is dat ik naar het voertuig toe kom, dus u hoeft niet met de auto, camper of caravan naar een garage of keuringsstation. Ik voer de inspectie uit bij de verkoper. Voorwaarde is wel dat er een brug beschikbaar is om de onderkant te bekijken. Dat is bij een auto- of camperbedrijf meestal geen probleem, maar als de verkoper een particulier is probeer ik een brug te huren in de buurt. Is dat niet mogelijk, dan kan ik helaas geen complete inspectie uitvoeren.

Een aankoopkeuring bij de verkoper op locatie neemt voor een auto of een caravan ongeveer anderhalf uur in beslag, een camper duurt tussen twee en drie uur. Uiteraard kunt u erbij zijn en meekijken, maar als dat niet lukt koppel ik direct na de aankoopkeuring de resultaten telefonisch aan u terug. U ontvangt altijd een digitaal PDF-rapport van de keuring.

Onafhankelijk
Het allerbelangrijkste bij het beoordelen van een auto of camper is objectiviteit. En objectief kun je alleen maar zijn als je onafhankelijk bent. Daarom werk ik niet samen met ketens van garagebedrijven, schadeherstellers of fastfitters, zoals sommige van mijn concurrenten wel doen. Ook houd ik mijn advertentiekosten laag en geloof ik meer in mond-tot-mondreclame en de kracht van positieve reviews. Ik heb geen mediapartner nodig om mijzelf te verkopen vind ik. Bovendien kan ik hierdoor mijn tarieven laag houden.