Hoe werkt het?  

De aankoop van een auto of camper bestaat uit drie fasen: zoeken, kijken en kopen. Elke fase vraagt om specifieke kennis van de markt, kennis van de techniek en natuurlijk  beheersing van het spel tussen koper en verkoper. Beiden zijn immers uit op de beste deal! En dat is meteen ook het punt: u staat, zonder dat u het zich realiseert, één-nul achter. Want de verkoper verkoopt dagelijks, maar u zit misschien maar een keer in de vijf jaar aan de onderhandelingstafel. Daarom help ik u daarbij. Onafhankelijk, persoonlijk en professioneel.

Zoeken
Het zoeken naar een goede gebruikte auto begint altijd met een uitgebreide inventarisatie van uw wensen. Per email of telefonisch bespreek ik uw behoeften, budget, eisen en of u al enig idee heeft van merken en types die u wel of juist niet ziet zitten. Ook adviseer ik u direct over de beste keuze qua aankoopadres. Wanneer u kiest voor maximale zekerheid, zoeken we bij een betrouwbaar bedrijf met (BOVAG-)garantie. Wilt u liever de laagste prijs betalen en neemt u iets meer risico voor lief, dan kijk ik ook wat er in ‘de handel’ en bij particuliere aanbieders te vinden is. Ik ga voor u aan het werk en presenteer u via email een uitgebreid resultaat van minimaal drie auto’s, caravans of campers die in aanmerking komen. U kijkt er eens rustig naar, belt of mailt mij voor overleg en samen kiezen we de auto die we gaan bekijken.

Kijken
Als de afspraak voor een bezichtiging en proefrit gemaakt is, treffen we elkaar op locatie bij de verkopende partij. Terwijl u het voertuig goed bekijkt, voer ik een uitgebreide inspectie uit, de aankoopkeuring. Puntsgewijs loop ik het voertuig na en de resultaten schrijf ik op. Ik kijk naar slijtagesporen, schades, technische en optische staat en natuurlijk naar de onderhoudshistorie. Bij auto's en campers voer ik een lakdiktemeting uit om eventuele herstelde schades op te sporen. Bij caravans en campers is bovendien een vochtmeting onderdeel van de inspectie. Als daar geen gekke dingen uitkomen maken we een proefrit, waarbij ik de auto of camper ook weer beoordeel op een aantal technische aspecten. Voor zo’n complete aankoopinspectie heb ik bij een moderne auto ongeveer anderhalf uur nodig, bij een klassieker of youngtcamper zo'n twee uur en bij een camper moet u rekenen op tweeënhalf uur.

Kopen
Na de inspectie bespreek ik direct mijn bevindingen met u, en als u dat wilt ook met de verkoper. Indien u het aanbod wel ziet zitten, kan ik u helpen met de onderhandeling. Ik laat de verkoper op een rijtje zetten wat de auto, caravan of camper kost, onder welke voorwaarden hij afgeleverd wordt en wat voor garantie er geldt. Ook de eventuele inruilprijs komt aan bod en als ik tijdens de inspectie onvolkomenheden heb gevonden, bespreken we of en hoe de verkoper die vóór aflevering in orde maakt. Dit is de fase waarin ik er alles aan doe om er voor u het beste resultaat uit te halen! Als u tevreden bent met het aanbod, kunt u de deal rond maken of besluiten nog even over de offerte na te denken en later te beslissen.

Na afloop van de inspectie krijgt u van mij per e-mail een inspectieverslag van de auto of camper. Ook krijgt u een overzichtelijk document waar alles in staat over de gang van zaken ná het zetten van uw handtekening. De betaling, het kentekenbewijs, verzekering... Erg handig!